Nog niet gekend
Actuele sociale wetgeving voor horeca
De veranderingen binnen de horecasector
Wat kent men na het volgen van deze opleiding?
- Sociale wetgeving toepast op uw kmo
- Actualiteit sociale wetgeving heet van de naald
Omschrijving
In de horecasector zijn er veel drastische veranderingen doorgevoerd met grote gevolgen voor de sector. Dat er nog twijfels en onzekerheden zijn hierover, is dé reden om hier helderheid te scheppen.
De maatregelen die door de federale regering in het leven geroepen zijn, vormen een geheel van wettelijke afspraken waar u zich als werkgever aan moet houden. Andere maatregelen hebben sedert 1 september 2021 kracht van wet. Informeer u hierover via deze infosessie.
In een relatief korte tijd, in 1 sessie, verwerft u een actuele en praktijkgerichte kennis over specifiek sectoraal geregelde thema's met rechtstreeks belang voor de loon- en personeelsadministratie in uw sector.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
boekhouders, zelfstandig horecauitbaters, sociale bureau's, ...
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
U verneemt alles in een notendop, van toepassing op uw zaak, wat personeelswetgeving betreft.
Dit gaat over de specifieke sectorale bepalingen m.b.t.:
- richtlijnen horecaprotocol
- steunmaatregelenen
- extra corona-maatregelen
- Dimona-aangifte(s)
- Correcte verloning
- Mobiliteitsvergoeding/financiële bijdrage vervoerskost(en)
- Uitbetaling eindejaarspremie(s)
- Geïntegreerd welzijnsbeleid
- Flexibiliteit m.b.t. arbeidsduur
- Verplichtingen t.o.v. overheid m.b.t. registratie werknemer(s)
- Welke vergunningen zijn nodig?
- Eenheidsstatuut arbeider/bediende - in hoeverre toepasbaar?
- ...
Docenten & experten
Kennis delen is onze kracht
Ook interessant voor jou
Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?
Doe uw aanvraag voor een opleiding op maat via onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk contact op.
Steven Soenen
Projectcoördinator
Een vraag over deze opleiding?
Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.
Stel uw vraag